Souhrn změn ve vydání 20221024

vydání: 20221024 - verze: 14

Vážení uživatelé,

připravili jsme pro vás souhrn změn v říjnové aktualizaci Varia. 

Rubriky níže přináší pravidelný přehled o novinkách a změnách. Nepřehlédněte důležité informace o modulu MzdySouhrnu změn ve vydání 20221024. Na konci tohoto článku uvádíme seznam aktualizovaných dokumentů nápovědy.

Nejlepších pracovních výsledků dosáhnete jen s nejnovější verzí vydání softwaru Vario. Příjemnou práci vám přeje společnost Solitea, a.s., Divize MB, BU Vario.

Obsah

      Novinky a změny

Novinky a změny

Banka

Tiskové výstupy agendy Příkazy

Formulář Příkaz 25 opis je alternativou k formuláři Příkaz 25 s tím rozdílem, že je orientovaný na šířku a pro každou položku zobrazuje zprávu pro příkazce i pro příjemce. Bylo-li se zprávami nakládáno úsporně, vše fungovalo. Problém nastal, jestliže se do polí „Zpráva pro příkazce” měl z detailů položek příkazů promítnout text delší než třicet znaků. V takovém případě stránka formuláře Příkaz 25 opis nezobrazila správný počet dvacet pět položek, ale pouhých devatenáct. A aby toho nebylo málo, součty jednotlivých tiskových stran nesouhlasily se součtem jednotlivých položek.

Abychom tomuto politováníhodnému nedopatření do budoucna zabránili, zaměstnali jsme v polích Zpráva pro příjemce a Zpráva pro příkazce „smart” funkci. Pokud hodnoty přesáhnou kritickou hranici třiceti znaků, automaticky se v těchto polích zmenší velikosti písma z bodů na bodů. V případě potřeby je tato hodnota zalomena na druhý řádek. Doporučení „všeho s mírou” však platí i nadále.

Příklad náhledu tiskového formuláře Příkaz 25 opis s opraveným formátováním v polích Zpráva pro příjemce a Zpráva pro příkazce

Obrázek: Příklad náhledu tiskového formuláře „Příkaz 25 opis” s opraveným formátováním v polích „Zpráva pro příjemce” a „Zpráva pro příkazce”

Vydané doklady

Faktura s QR kódem

Do tiskového formuláře Faktura s QR kódem jsme doplnili údaj směnného kursu, takže nyní se kurs dokladu zobrazuje i tiskne na formuláři stejně jako ve standardní faktuře.

Příklad výřezu z náhledu tiskového formuláře Faktura s QR kódem s doplněným údajem o kursu dokladu

Obrázek: Příklad výřezu z náhledu tiskového formuláře „Faktura s QR kódem” s doplněným údajem o kursu dokladu

Aktualizace nápovědy Vario

Změny v dokumentech Napoveda nápovědy v období od 26. 09. 2022 do 24. 10. 2022:

NOVÉ DOKUMENTY NÁPOVĚDY AKTUALIZOVANÉ DOKUMENTY NÁPOVĚDY