Mzdy – Souhrn změn ve vydání 20240828

vydání: 20240828 - verze: 14

Dobrý den, uživatelé modulu Mzdy,

srpnová aktualizace Varia je nyní dostupná. Zde jsou detaily o tom, co nového přináší. Děkujeme, že si je přečtete. Věnujte, prosíme, pozornost především výzvě k aktualizaci na nové vydání pro všechny zpracovatele mezd, kteří odesílají elektronicky „Výkaz příjmů DPP”.

Další pravidelný přehled novinek a úprav v systému Vario publikujeme v článku Souhrn změn ve vydání 20240828.

Doporučujeme vám, abyste pracovali vždy s nejnovějším vydáním Varia.

Tým Vario vám děkuje za vaši dlouhodobou důvěru.

Obsah:

Novinky a změny

Změna datové struktury

Aktuální verze softwaru Vario přináší modifikace v datové architektuře. Během procesu >aktualizace< dojde k transformaci struktury databáze, což vyžaduje, aby všichni uživatelé byli odhlášeni z aplikace Vario. Tuto skutečnost prosíme zohledněte při plánování a provádění instalace aktualizace, zejména při jejím prvním spuštění po aktualizaci, které finalizuje instalaci. Doporučujeme naplánovat si aktualizaci na vhodný čas a zahrnout do plánu i dostatečnou časovou rezervu pro řešení potenciálních komplikací.


Vážení uživatelé modulu Mzdy, vyzýváme všechny zpracovatele mezd, kteří odesílají elektronicky „Výkaz příjmů DPP”, k aktualizaci na nové vydání!

Tiskový formulář Výkaz příjmů DPP za srpen 2024 a následující období

Aktuální vydání přináší tiskový formulář Výkaz příjmů DPP připravený pro odeslání podání „Výkazu příjmů DPP” za srpen 2024 a další období.

Zásadní změnou při odeslání podání oproti červencovému podání je skutečnost, že všechny DPP s nástupem v červenci 2024 nebo dřívějším jsou již oznámeny; hlášeny budou pouze příjmy, případné srpnové nástupy a skončení. Po aktualizaci na toto vydání bude akce u trvajících DPP automaticky nastavena na 1 pro výkaz příjmů, resp. na 2 nebo 3 při nástupu nebo skončení DPP ve vykazovaném období. Těmto akcím pak odpovídá množina načítaných údajů. Současně byly odpovídajícím způsobem ošetřeny stavy reagující na chybějící údaje v evidenci DPP jako je „Činnosti pro SP” atd.

Pro úspěšné odeslání podání výkazu příjmů DPP za srpen 2024 a další období postupujte takto:

  1. Aktualizujte na vydání 20240828 nebo vyšší.
  2. Postupujte podle dokumentace k tiskovému formuláři Výkaz příjmů DPPPostup pro podání za srpen 2024 a další období.

Dialog Pracovní poměr

V dialogu Pracovní poměr byly obnoveny funkce tlačítka pro použití identifikátoru pracovníka jako identifikátoru pracovního poměru a tlačítka kalendářů.

Upravené tiskové formuláře

Nápověda Vario Vario

Změny v dokumentech Napoveda nápovědy v období od 30. 07. 2024 do 28. 08. 2024:

nové – AKTUALIZOVANÉ – Související dokumenty

Zákaznická podpora Vario