Souhrn změn ve vydání 20160517

vydání: 20160517 - verze: 12

Vážení uživatelé,

představujeme vám souhrn změn v druhém květnovém vydání.

Toto vydání Varia obsahuje změny v datové struktuře. Při aktualizaci se změní struktura databáze, a proto je nutné, aby se všichni uživatelé odhlásili z Varia. Prosíme, počítejte s tím při instalaci aktualizace a zejména při prvním spuštění po aktualizaci, které instalaci dokončuje. Naplánujte si aktualizaci na vhodný termín a nezapomeňte na časovou rezervu, která vám dovolí řešit případné problémy.

Stálé rubriky níže přináší pravidelný přehled o novinkáchúpravách v systému Vario. Na konci článku uvádíme výčet změn v dokumentech nápovědy. Doporučujeme, abyste vždy pracovali s nejnovější verzí vydání softwaru Altus Vario. Budete tak moci používat nové funkce a úpravy, které jsou aktuálně k dispozici.

Příjemnou práci s novým vydáním vám přeje společnost Altus software.

Novinky

Sklad

Způsob skládání slev

Vario umožňuje zadávat slevy několika způsoby a vzájemně je kombinovat. Pokud lze na položku dokladu uplatnit více slev, můžete nyní v možnostech agendy Katalog nastavit, jakým způsobem se vypočítá celková procentní výše slev.

Ze seznamu pole Způsob skládání sazeb slev vyberete způsob výpočtu slevy:

  • Nejnižší sleva – použije se nejnižší sleva.
  • Nejvyšší sleva – použije se nejvyšší sleva.
  • Součet procentních bodů – sečtou se numericky procenta všech vhodných slev.
  • Postupná aplikace sazeb – postup "sleva na slevu" – sleva1 50 % spolu se sleva2 50 % je celková sleva 75 %.
  • Průměrná sleva – aritmetický průměr procentních sazeb jednotlivých slev.

Pomocí dialogu Možnosti Altus Vario ovlivníte způsob výpočtu celkové procentní výše slev produktů při prodeji a nákupu

Pomocí dialogu Možnosti Altus Vario ovlivníte způsob výpočtu celkové procentní výše slev produktů při prodeji a nákupu.

Opravy a úpravy

Vario – Access 2013

Evidence smluv

Detail smlouvy

Pokud se vám po uzavření detailu záznamu Smlouva přihodilo, že Vario i Access přestaly pracovat, vězte, že nyní jsou opět stabilní jako skála. Problém se týkal pouze Varia na Accessu 2013. V tomto vydání je chyba opravena.

Vario

Datové schránky

Systémové události

Do minulého vydání se vloudila "škodná". Pokud jste si v možnostech knihy zapnuli protokolování do deníku, pak i při pouhém otevření a zavření záznamu (bez jakékoliv úpravy) se zapsal nový záznam "Úpravy záznamu" do Deníku událostí. Chyba je v tomto vydání odstraněna. Pokud nyní zapnete logování systémových událostí do deníku, zapíší se jen v případě, že nějaká změna v detailu datové zprávy skutečně proběhla.

Účetnictví

Kontrolní hlášení

Stornovaná přijatá či vydaná faktura (nad 10 tisíc) se načítala do kontrolního hlášení jako nulový řádek v sekcích A4 nebo B2. Chyba je v novém vydání opravena, doklady ve stavu Stornováno jsou nyní při zpracování kontrolního hlášení ignorovány. Aby však bylo jasné, že stornované doklady nezmizly, zahrnuly jsme je do všech sekcí za 0.00 Kč.

Ostatní

Importy faktur do formátu ISDOC

Vylepšili jsme importní funkci formátu ISDOC. Dříve se na přijatém dokladu do pole "Text" vložila informace, že doklad byl naimportován z ISDOC včetně původního čísla dokladu. Nyní se tato informace zapíše do pole "Komentář".

Aktualizace nápovědy Altus Vario

V dokumentaci Varia a v souboru nápovědy volaném klávesou F1 z aplikace Vario jsme v období od 3. 5. 2016 do 17. 5. 2016 uskutečnili následující změny:

Doplněné dokumenty