První kroky ve Vzdělávacím portálu

Na odkazu Vzdělávání jsou k dispozici sekce s jednotlivými vzdělávacími videi, které si po přihlášení můžete spustit.

Po výběru některé z kategorií se vám zobrazí seznam videí i s krátkým obsahem a volbou spustit.

Kliknutím kamkoliv do náhledového obrázku, textu popisu, či přímo na tlačítko spustit se dostanete k detailním informacím o daném videu.

Zde se máte možnost v několika větách seznámit s obsahem videa, jeho strukturou a případně několika dalšími odkazy, které s příslušným tématem souvisí a naleznete jej v naší webové dokumentaci.

Věděli jste, že v sekci „První kroky s Variem“  naleznete rychlé seznámení s naprostými základy Varia a nepotřebujete pro spuštění videa licenci vzdělávacího portálu?

Přihlášení se sériovým číslem

Kliknutím kamkoliv do obrázku s videem budete přesměrováni na přihlašovací obrazovku.

Zde vyplňte vaše sériové číslo Varia, které naleznete ve spuštěném Variu na záložce Soubor/Informace/O Aplikaci Vario, kde na řádku „Sériové číslo“ naleznete 15 znaků oddělených pomlčkou.

Věděli jste, že pokud nechcete znaky ručně přepisovat, využijte funkce „Zkopírovat sériové číslo do schránky“, které vám pomůže využít vložení sériového čísla skrze klávesovou zkratku „CTRL+V“ v dialogu přihlášení?

Následně budete přesměrováni zpět na vybrané video, které již klikem na náhled videa spustíte.

Pokud jste se již jednou přihlásili a chcete se podívat na další videa, pak si v souvislosti s nastavením cookies vašeho prohlížeče nebudete muset znovu přihlašovat a můžete pokračovat na další obsažená videa.