Často kladené dotazy k ročnímu poplatku Maintenance

Co obsahuje program Maintenance?

V rámci programu Maintenance máte k dispozici:

  • pravidelné aktualizace,
  • službu Technické podpory realizovanou v rámci telefonní Hot line nebo aplikací Help Desk,
  • bezplatnou znalostní databázi na internetu.

Při nepřerušených poplatcích Maintenance máte také právo na přechod do vyšších verzí Varia bez dodatečných licenčních poplatků.

Kompletní přehled služeb poskytovaných v rámci programu Maintenance najdete na našich stránkách v sekci věnované Maintenance.

Proč uhradit fakturu za Maintenance 2024 ve splatnosti?

Včas získáte aktuální Vario na rok 2024 a po návratu z vánoční dovolené už nic neřešíte. A navíc ještě ušetříte.

Pravidelné aktualizace na konci roku jsou velmi důležité pro fungování programu Vario. Od 1. 1. 2024 bude Vario bez nové aktualizace již zastaralé a při prvním spuštění v lednu 2024 může vás a vaše kolegy zaskočit upozornění na jeho neaktuálnost

První aktualizace z Maintenance 2024 bude dostupná od 15. prosince 2023, abyste vše potřebné stihli do Vánoc a mohli prožít klidné a odpočinkové svátky.

Od 15. prosince 2023 bude možné aktualizovat Vario na nejnovější vydání pouze s uhrazeným servisním programem Maintenance pro rok 2024. 

Pokud aktualizaci necháte na příští rok, mohou být vaši uživatelé zaskočeni upozorněním na neaktuálnost Varia při jeho prvním spuštění v lednu 2024.

Pokud uhradíte zálohovou fakturu za Maintenance 2024 v době splatnosti, tj. do 15. 12. 2023, získáte možnost využít  Bonus při včasné úhradě Maintenance.

Kde najdu zálohovou fakturu?

Nově si fakturu stáhnete z odkazu, který je uveden v e-mailové zprávě. Fakturu máte k dispozici nejen ve formátu pdf., ale také jako ISDOC, který můžete pohodlně načíst do Varia. Odkaz také obsahuje QR kód, pro rychlou platbu. To vše pro Váš větší komfort v dnešní digitální době.

Víte, že z přiloženém odkazu fakturu nejen stáhnete, ale můžete ji i načíst do Varia nebo zaplatit pomocí QR kódu. 

Kdy uhradit zálohovou fakturu?

Nová aktualizace bude uvolněna 15. prosince 2023. Od tohoto data bude možné aktualizovat Vario pouze s uhrazeným servisním programem Maintenance pro rok 2024.

Doporučujeme proto uhradit zálohovou fakturu ve splatnosti, tedy do 15. prosince 2023.
Zároveň doporučujeme provést aktualizaci v týdnu od 16. 12 do 20. 12. 2023. Více informací naleznete v článku Proč instalovat aktualizaci před koncem roku?

Pokud uhradíte zálohovou fakturu za Maintenance 2024 v době splatnosti, tj. do 15. 12. 2023, získáte možnost využít  Bonus při včasné úhradě Maintenance.

Proč platit servisní program?

Informační systém je hlavním nástrojem k zajištění správnosti vašich provozních a účetních dat. Aby informační systém plnil svou funkci korektně, je potřeba jej udržovat v souladu s legislativou, držet krok se změnami operačních systémů i dodržovat správné pracovní postupy.

S naším programem Maintenance jste bez starostí. Získáte

  • technickou podporu poskytovanou zkušenými konzultanty v pracovní dny od 8:00 do 17:00,
  • aktualizace, které v rámci pravidelných vydání přinášejí legislativní změny,
  • vylepšení systému či přizpůsobení novým verzím operačních systémů a souvisejícího software,
  • bezplatnou znalostní databázi na internetu.

Při nepřerušených úhradách servisních programů získáte právo bezplatného převodu licencí do vyšší verze. 
Kompletní přehled služeb poskytovaných v rámci programu Maintenance naleznete na našich stránkách v sekci věnované Maintenance.

Je možné rozdělit úhradu Maintenance na více plateb?

Dostali jste se do situace, kdy nemůžete uhradit servisní poplatek Maintenance jednou platbou? Napište nám na info@vario.cz. Ozveme se vám a společně najdeme možnosti řešení.

Proč jsou do Maintenance zařazeny i vybrané doplňky a moduly?

Stále více uživatelů pracujících ve Variu využívá specializované moduly a doplňky, které dosud nebyly standardně podporované. Od roku 2014 jsou vybrané moduly a doplňky zařazovány do Maintenance a je na ně tedy poskytován stejný komfort podpory, jako při práci se standardními moduly Varia. Zařazení vybraných modulů a doplňků do programu Maintenance zvýší komfort uživatelů při jejich používání a aktualizacích, přinese jednoduše dostupnou technickou podporu a možnost tyto aplikace aktualizovat a používat v systému Vario.

Podrobné informace: Seznam modulů a doplňků zařazených do programu Maintenance.

S fakturou na Maintenance jsme obdrželi i zálohovou fakturu na Vzdělávací portál. Proč?

Novinkou, kterou jsme v roce 2021 představili, je Vzdělávací portál. Sice není spojený s Maintenance, ale pro rozvoj a efektivní práci s Variem je tak užitečný, že stojí za to jej zmínit. Vzdělávací portál nabízí praktické rady, tipy i návody. Vše formou videa. S nimi získáte náskok. 

Jestli vás zajímá, jak videa vypadají, pak v sekci Novinky najdete ukázky zdarma. A pokud byste chtěli vědět konkrétní cenu za Vzdělávací portál pro Vaši firmu, pak právě tuto informaci naleznete na této zálohové faktuře.